Berea nu este doar de băut. Berea poate fi o artă ce poate fi privită sau atinsă. Acest articol nu te va trimite cu gândul spre amintirile tulburate și distracții amețite, ci îți va aduce și o experiență culturală. Am creat o listă cu cele mai faine muzee dedicate berii. Dacă mergi în vacanță sau doar treci printr-un oraș menționat mai jos, să nu eviți să vizitezi vreun muzeu, experiențele de neuitat fiind garantate.

1. Muzeul dedicat berii și Oktoberfestului
Sterneckerstraße 2, München

Munchen sigur este capitala berii, cu șapte fabrici de bere, renumitul restaurant de bere Hofbräuhaus și Oktoberfest.

Dar întrebarea este: de ce în regiunea unde mai bine de 200 de ani are loc Oktoberfest, muzeul berii a apărut abia în 2005? În ciuda caracterului pedant, organizatorii Muzeului Oktoberfest din Munchen, au căutat 40 de ani o locație potrivită pentru muzeu. Drept urmare, au ales un conac din secolul al XIV-lea, chiar în centrul orașului Munchen.

Biletul de intrare costă 4 euro. Intrarea cu familia va costa 6 euro în total, iar dacă vei merge cu un grup de cel puțin șase de prieteni, biletul va costa 3 euro. Trebuie să plătiți separat programul de excursie (dar nu este obligatoriu să îl luați). Aici veți afla totul despre istoria și tehnologia berii, Legea purităţii berii din 1516 și calitatea berii din Munchen.

Pentru mai multe informații despre acest muzeu, dați click pe următorul link: www.bier-und-oktoberfestmuseum.de/en

Clădirea muzeului berii și Oktoberfestului
Sursă foto: www.bit.ly/2PJf06s

2. Heineken Experience
Stadhouderskade 78, Amsterdam

Muzeul berii din Amsterdam, numit Heineken Experience, reprezintă 4 etaje și 3.000 de metri pătrați de istorie uimitoare a unuia dintre cele mai cunoscute mărci de bere. Muzeul este deținut de fabrica de bere Heineken Brouwerijen. Chiar dacă nu sunteți un fan al băuturii, vizita la muzeu va fi o aventură plăcută și distractivă.

Minorilor nu li se permite să intre, decât dacă sunt acompaniați de un adult, biletul pentru cel din urmă fiind de 18 euro. Această restricție a fost introdusă datorită faptului că turul include degustarea berii și în timpul turului, vizitatorii vor vedea un număr mare de reclame. Pe de o parte, este o mișcare de marketing pentru popularizarea mărcii, pe de altă parte, aceasta este istoria publicității, ce poate fi educativă.

Acesta cred ca este cel mai interactiv muzeu dedicat berii. O excursie începe cu o lecție de istorie, continuă cu evoluția reclamelor, poți simți pe pielea ta prin ce trece o sticla de bere cu Bottle Ride, să cânți la karaoke Tulips from Amsterdam și, bineînțeles, să nu uiți să treci prin Stable Walk pentru a admira frumoșii cai de rasa Shire.

Important: nu uitați să comandați o sticlă personalizată Heineken la intrarea în clădire și nu uitați să o ridicați la ieșire.

Mai multe informații pe www.tickets.heinekenexperience.com/ .

Muzeul ce îți poate oferi o experință de neuitat
Sursă foto: www.bit.ly/2s0hEvO

3. Guinness Storehouse
St. James’s Gate, Dublin 8

În 1759, Arthur Guinness a decis să deschidă o berărie și a închiriat un teren lângă Poarta St. James pentru o perioadă de 9.000 de ani. De atunci, producția a crescut, Guinness devenind una dintre cele mai recunoscute mărci de bere din lume, iar în anul 2000, tot la aceeași poartă, a fost deschis un muzeu. Clădirea muzeului este cel mai înalt punct din Dublin, iar atriul este realizat sub forma unui pahar de bere.

Biletele de pe site-ul muzeului sunt mai ieftine decât la casă. Pentru o vizită, ei solicită între 16 și 17,5 euro. Copiilor li se promite o băutură răcoritoare, în timp ce adulții sunt ademeniți cu un pint gratuit din cea mai proaspătă bere Guinness. Dacă nu vă plac mulțimile, mergeți dimineața la muzeu, atunci sunt mai puțini vizitatori.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii interesante despre acest muzeu puteți merge pe pagina lor oficială: www.guinness-storehouse.com/en

Poarta Guinness
Sursă foto: www.bit.ly/2ZbGrcg

4. Chodovar
Pivovarská 107, Chodová Planá

Chodovar nu este doar o berărie de familie care poate fi văzută din interior. Este de asemenea, o stațiune de bere cu un hotel, restaurante, băi de bere și proceduri cosmetice cu malț. Dar astăzi vorbim despre muzee, iar când vei veni în acest loc, sigur vei fi încântat. De exemplu, se poate vizita o clădire în care se prepară și se păstrează malțul. Ei spun că acest lucru nu mai este întâlnit la nici o fabrică. În acest loc mai sunt și pivnițe din roca de granit construite în secolul al XII-lea (acum acolo se găsește o expoziție și un restaurant). Se mai poate vedea o fântână arteziană de bere, în apropierea căreia se organizează degustări.

Pentru un adult, prețul este de 85 CZK și include o excursie expres de 45 de minute. Pentru o vedere mai detaliată a Chodovarului, biletul va costa 100 CZK de persoană. În general, puteți veni aici pentru câteva zile să vă relaxați și mâncați delicios.

Mai multe informații pe www.chodovar.cz/.

Păstrarea malțului
Sursă foto: www.chodovar.cz/

5. Samuel Adams Boston Brewery
30 Germania Street, Boston

Muzeul a fost fondat de Jim Koch, unul dintre pionierii berarilor dedicați, acum fiind un producător cu milioane în cont. În 1984, a renunțat la cariera sa de consultant și a lansat brandul de bere Samuel Adams, în onoarea celebrului berar american și erou al Războiului de Independență al SUA. În cele din urmă, brandul a câștigat popularitate la nivel mondial, iar la fabrică a apărut un muzeu al berii.

Vizita este gratuită, dar se va solicita o donație de 2 dolari, banii fiind transferați către fonduri de caritate.

Ca să aflați mai multe despre această berărie puteți accesa acest link: www.samueladams.com/brewery-landing/boston-brewery

Clădirea cu numele lui Samuel Adams scris pe un butoi
Sursă foto: www.bit.ly/35Lk681

6. Sapporo Beer Museum
Kita 7-Jo Higashi 9-chome Higashi-ku, Sapporo

Locuitorilor din Orientul Îndepărtat le este mai accesibil să viziteze Japonia decât Europa sau Statele Unite. Singurul muzeu al berii deținut la nivel național este de compania Sapporo, situat în Instituția Prefectului Hokkaido. A fost deschis în 1987 și actualizat în 2004.

Intrarea este gratuită, dar pentru degustare va trebui să plătești. Sapporo Beer Garden, un restaurant din apropiere, oferă un grătar mongol, bucate originare Hokkaido și bere draft, totul fiind contra cost.

Pentru mai multe informații, dați click pe următorul link: www.sapporobeer.jp/english/brewery/s_museum/

Locația pe timp de iarnă
Sursă foto: www.bit.ly/2ScV0e2

7. Lvivarnya
Kleparivska 18, Lviv

Lvivarnya a fost fondat în 2005 și este mai mult decât un muzeu, deoarece acest loc combină exponate interactive și informații istorice despre fabricarea berii din vremea Egiptului antic, un spațiu artistic unde pot avea loc diverse evenimente: expoziții, prezentări de modă, conferințe, mici concerte și altele. Aici puteți cumpăra suveniruri în amintirea unei vizite la Lviv, precum și să participați la o excursie interesantă și să savurați bere proaspătă.

Dacă vrei să afli mai multe despre Lvivarnya, găsești informații aici: www.lviv-tourist.info/en/

Interiorul frumos luminat
Sursă foto: www.bit.ly/2PKzCvf
Tags: , ,

Leave a Reply