Povestea de azi începe cu o seară de vineri. Cum am precizat și în articolul Bere cu gust de weekend, este acea seară de vineri a unei săptămâni interminabile. Echipa acestui site s-a strâns și s-a îndreptat spre Blend. Brews & Bites, locul berii bune, sursa fericirii noastre. Vinerea asta era specială pentru că cei de la Hop Hooligans sărbătoareau aniversarea lor de trei ani. Pentru că au adus 19 beri, plus alte trei la draft, am zis să încercăm și noi câteva dintre ele (pe lângă altele).

13 beri cu arome diferite de la Hop Hooligans

Așadar, eu și colegii mei am început cu două Sencha, un Zăganu și un Black IPA de la Perfektum. Sencha, o bere de la Hop Hooligans, este un Pale Ale, cu influențe japoneze. Este o bere ușor de băut, având un gust de ceai rece, care provine de la ceaiul japonez sencha. Zăganu, o bere clasică, este mai amăruie și trimite cu gândul la un gust adevărat de bere. În schimb, berea de la Perfektum, fiind o bere neagră, este mult mai amară și are o ușoară tentă de aromă de cafea.

De la stânga la dreapta: Black IPA Perfektum, Zăganu și Sencha

Al doilea rând de bere a fost mai îndrăzneț. Tot de la Hop Hooligans am încercat Cannon Fire și Slice of Pi, de la Bereta am încercat What the fruit!2 și, evident, berea neagră de la Perfektum nu putea lipsi din al doilea rând de bere. De ce am zis că e mai îndrăzneț? Pentru că berea Cannon Fire are fulgi de cocos și bucăți de cacao, dar are un gust intens de cafea amăruie. În schimb, Slice of Pi, este mai aromată deoarece conține piersici, vanilie și scorțișoară. Dacă vă amintiți, berea What the fruit! a mai fost menționată în articolul Bere cu gust de weekend, însă, de această dată, ne-a fost servită a doua versiune a berii. Spre deosebire de prima, care este mai dulce, What the fruit!2 are un gust acru, acesta provenind de la sarea de mare (le puteți vedea în galeria de mai jos, dând click pe fotografii).

Ultimul rând de bere savurat de noi a inclus Good Boy de la Hop Hooligans, Cosmobăut de la Bere à la Cluj și o bere de la Capra Noastră, o microberărie din Iași. Deși, prima bere, Good Boy, sună ca și cum ar fi o bere cuminte, cu un gust obișnuit de bere, aceasta este o bere picantă și cu o tentă de piersici. Good Boy conține Carolina Reaper, cel mai iute ardei din lume și, chiar dacă este în cantități mici în bere, după trei guri, se simte iuțeala pe buze și pe gât. Cosmobăut are un miros surprinzător, aduce aminte de acel tiramisu făcut de mama acasă, chiar dacă gustul berii este amar. Ultima, dar nu cea din urmă, este cea de la Capra noastră, o bere ce conține pulpă de cireșe, coriandru și miere, ingredientele perfecte pentru a satisface un iubitor de dulce.

Poate tu ai încercat alte arome de bere, arome care ies și mai mult în evidență. Am vrea să aflăm ce fel de bere ai băut vinerea asta. Lasă-ne un comentariu la acest articol sau trimite-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook și îți vom răspunde imediat.

Berea cu cireșe de la Capra noastră

Tags: , ,

Leave a Reply