Te-ai gândit vreodată că un consum regulat și echilibrat de bere naturală poate aduce beneficii organismului, printre care tratarea insomniilor, prevenirea ulcerului gastric sau reducerea riscului formării de pietre la rinichi? Asta spun băieții de la Clinica de Bere care, în anul 2011, au decis să-și deschidă, la Timișoara, prima microberărie din România.

Clinica de Bere, prima microberărie din România

Întreaga idee din jurul acestui concept a luat naștere la inițiativa unui cerc restrâns de prieteni, dornici de a „păstra, salva și crea noi tradiții și valori locale”. Principalii fondatori ai Clinicii de Bere sunt, însă, doi frați de etnie germană: Marcellus și Heinrich Loth. Ei nu-și doresc să concureze cu marile fabrici producătoare de bere industrializată, ci să le ofere tuturor consumatorilor și iubitorilor de bere o alternativă creată din ingrediente naturale.

Castel Royal Moșnița (hotel și restaurant), este ansamblul arhitectural ce adăpostește singura microberarie ce face parte din Asociația Berarii României, proprietatea fiind situată la ieșire din Timișoara, în comuna Moșnița Nouă. Din restaurantul aflat în incinta hotelului, poate fi observat întregul proces de fabricare a berii, iar celor dornici și curioși le sunt puse la dispoziție chiar și tururi ghidate ale fabricii de bere.

Castel Royal Moșnița, casa celor de la Clinica de Bere

Care e misiunea lor?

La Clinica de Bere se militează intens pentru a le oferi clienților sau, mai degrabă, „pacienților”, după cum le place să-i numească, bere produsă la cele mai înalte standarde de calitate: bere nefiltrată, nepasteurizată, care nu conține agenți de conservare, ghidându-se după legea purității berii din 1516, concept de origine germană. Conform acestei legi, berea germană poate fi fabricată prin utilizarea a doar patru ingrediente, și anume: apă, orz, hamei și drojdie de bere.

Ce le oferă „pacienților”?

Pe piața existentă și-au făcut simțită prezența cinci beri aparținând acestei mărci:

  • Terapia Gold – o bere blondă, nefiltrată, din clasa premium, ce conține arome ușoare de malț și hamei.
  • Terapia Platin – bere albă (Weissbier/Weizen), de asemenea nefiltrată și nepasteurizată, de culoare gălbui-portocalie, aspect ușor tulbure, o aromă fructată și o tentă de busuioc, creată după o rețetă specială bavareză, reinventată.
  • Terapia Rubin Amber Ale, o explozie de arome exotice și florale, cu un gust proeminent.
  • Terapia Citrin India Pale Ale nefiltrată, cu aromă de citrice și o culoare portocalie-tulbure.
  • Terapia Bronz Dark Lager, de culoare maro-roșiatică, cu aromă de zahăr caramelizat.
Patru dintre cele cinci beri Terapia

Un produs mai puțin obișnuit, lansat de cei de la Clinica de Bere, a fost Terapia Pane, o „bere solidă” sau, pe înțelesul tuturor, „o specialitate de pâine integrală, fabricată din malţ din grâu şi orzoaică, rezultat din procesul de fabricare a berii Terapia Platin”. Din păcate, Terapia Pane nu mai există pe piață în momentul de față.

De asemenea, Clinica de Bere mai produce și un brand privat pentru lanțul de magazine Lidl, o bere blondă, numită „Strașnic” – o bere răcoritoare, amăruie, cu o aromă ușoară de citrice.

„Doctorii” de la Clinica de Bere doresc să-și informeze „pacienții” cu privire la efectele benefice pe care consumul moderat de bere îl are asupra sănătății dar, în același timp, atenționându-i cu privire la efectele nocive ale consumului excesiv de alcool.

Surse foto:

beerologique.org/clinica-de-bere/

clinicadebere.ro/

informatii-romania.ro/

Tags: , , , ,

Leave a Reply