Rămânem în universul berii, dar nu vom vorbi despre arome, ingrediente sau gust. Știm că prima impresie contează, de aceea am intrat într-o zonă puțin mai colorată și plină de imaginațieimpactul vizual al etichetelor de pe sticlele de bere. Mai știți berile de la Hop Hooligans? Ei sunt o microberărie fondată în 2016, în București și au creat peste 40 de arome de bere. Noi am aflat cine a creat identitatea lor vizuală prin etichetele unice utilizate. Astfel, putem recunoaște dintr-o mie berile lor.

Berea Crowd Control, despre care am menționat și în articolul Bere cu gust de weekend
Sursă foto: Diana Barbu

Diana Barbu este artista din spatele acestor ilustrații pline de elemente simbolice. Ea este freelancer și se focusează pe crearea de ilustrații și bijuterii handmade.

„Locuiesc și lucrez în studioul meu din Târgu Jiu din 2015, unde creez bijuterii bombonistice din lut polimeric și îmi pun amprenta pe proiecte de design de ambalaj, ilustrație de cărți pentru copii, ilustrație editorială și multe altele.”

Diana Barbu, despre pasiunile ei
Un lanț din lut polimeric creat de Diana Barbu, pentru brandul ei numit Mimieux
Sursă foto: Diana Barbu

Până în prezent, Diana a finalizat ilustrarea a două cărți pentru copii. Prima este intitulată Plufii, este scrisă de Raluca Poenaru și publicată de Editura Arthur. A doua carte, Diana considerând-o un proiect mai personal, este realizată pentru fiul unui profesor canadian.

Cartea Plufii. Puteți vedea mai multe detalii despre carte, pe pagina Dianei Barbu, dând click aici
Sursă foto: Diana Barbu

După ce ne-a povestit despre pasiunile și creațiile ei, am întrebat-o cum și-a descoperit stilul. Diana e de părere că stilul reprezintă un „proces îndelungat de căutare de sine și experimentare”. Dar, ca orice artist, consideră că mai este mult drum de parcurs până va ajunge la o formă finală a stilului ei.

„Stilul actual este un mix format din multă muncă și tot felul de influențe artistice, care pornesc de la muzică, filme sau cărți, până la design de produs sau fashion.”

Diana, despre stilul pe care îl abordează în prezent

Deși toate proiectele ei sunt realizate prin metode digitale, ca să se relaxeze, Diana desenează folosind metode tradiționale. Ea consideră că acest proces de lucru este mult mai captivant, plănuind pe viitor să se axeze pe arta tradițională.

„De aici, bulgărele s-a rostogolit”

Revenind la berea cea de toate zilele, Diana a început colaborarea cu Hop Hooligans în aprilie 2016.

Cristian, unul dintre membrii Hop Hooligans, făcea parte din grupul meu extins de prieteni și, din word of mouth, a auzit de mine și de faptul că fac design, așa că m-a contactat.”

Prima etichetă realizată de Diana pentru Hop Hooligans a fost făcută într-o colaborare cu una dintre primele microberării artizanale din București, Ground Zero. Eticheta simboliza aniversarea de șase ani a barului Beer O’Clock.

Prima etichetă creată de Diana, pentru colaborarea dintre Hop Hooligans (stânga) și Ground Zero (dreapta). Pentru a vedea mai multe detalii despre colaborare și procesul de creație, puteți da click aici
Sursă foto: Diana Barbu

Diana ne spune că tot procesul de creație începe cu tipul de hamei folosit și cu numele berii, care îi sunt transmise. Apoi, îi sunt puse la dispoziție câteva referințe, iar ea caută simboluri sau alte trimiteri culturale, care să o ajute mai departe.

„Tot procesul durează, legat, cam o zi întreagă. Depinde și cât de mult ajutor primesc cu tema, de mood și de inspirație.

Artista mai spune că sunt constant aduse îmbunătățiri brandului Hop Hooligans, atât din partea berăriei, prin rețetele noi create și evenimentele organizate, cât și din partea ei, prin dezvoltarea stilului propriu și explorarea diverselor tematici ale etichetelor.

„Mai multă muncă, răbdare și toate vor veni natural, la timpul lor. Nu sunt genul care să pună prea multă presiune pe mine, pentru că știu că dacă ești perseverent, lucrurile se aliniază, la un moment dat.”

Eticheta preferată

”Nu aș putea să aleg una. Toate îmi plac, dar, probabil, cele cu personaje feminine sunt cele mai apropiate de sufletul meu, de exemplu, Heartbreaker sau Bee with me.”

Pe lângă cele preferate de Diana, berile poartă și alte haine frumos ilustrate, pe care le veți putea vedea în galeria de mai jos.

Acum că ai văzut câteva modele, ne poți spune care este preferatul tău, printr-un comentariu la acest articol sau printr-un mesaj, pe pagina noastră de Facebook, Beer Spot.

Tags: , , , ,

Leave a Reply