Berea nu este o simplă băutură ce are mereu același gust, se poate experimenta cu ingrediente pentru a crea texturi și arome diferite. Puteți citi despre mai multe arome de bere, precum cea de cafea, cea cu vanilie din Madagascar sau cu nuanțe de vin, whiskey sau bourbon, în articolul nostru, Vintage Babe.

Sunt multe tipuri de bere, printre care Ale, Stout, Lager, Pilsner, lista continuând, așa că e dificil să știi toate denumirile și prin ce se deosebește gustul fiecăruia. De aceea, noi îți vom enumera mai multe tipuri de bere, categorii și diferențele dintre acestea.

Bere Ale

Ale este un tip de bere care apare în România din ce în ce mai des, datorită berarilor români. De exemplu, cei de la Hop Hooligans au creat berea Sencha de 5% alcool, un tip de bere Pale Ale. Aceasta conține apă, malț, hamei , drojdie și, bineînțeles, ingredientul care îi oferă autenticitate, ceaiul japonez sencha.

Sencha, Japanese tea Pale Ale, de Hop Hooligans

O altă ramură a berii Ale este India Pale Ale (IPA). O colaborare din 2018 între Kutuma, Bere a la Cluj și Hophead a condus spre crearea unui tip de bere IPA numită Berea Clujenilor (5,2%). Ingredientele sunt puține, ceea ce oferă naturalețe gustului de bere: apă, malț de orz, hamei și drojdie. Acest tip de bere a devenit din ce în ce mai des întâlnit printre berile craft din România, oferind posibilitatea de a oferi experiențe inedite.

Berea Clujenilor din 2018, IPA

Extensie pentru IPA este DIPA sau Double India Pale Ale. Cu trei tipuri de malț (orz, ovăz, grâu), apă, fulgi de ovăz, hamei și drojdie, berea oferă un gust amărui. Un DIPA a fost creat de o colaborare dintre Hopdrops, Player One, Blackout și a fost fabricată de Hop Hooligans , pentru berea clujenilor din 2019 și are 8,5% alcool.

Berea Clujenilor din 2019, DIPA

Bere Stout

Un tip de bere ușor de recunoscut este berea Stout deoarece, pentru preparare se folosește malț prăjit, motivul pentru care este și o bere neagră.  Cei  de la Blackout au experimentat cu acest tip de bere, infuzând cu cafea din Costa Rica și cu vanilie din Madagascar, cum am precizat în introducerea articolului.

Berea Pilsner

Cel mai răcoritor tip de bere, Pilsner, este potrivit pentru o ieșire la terasă pe timpul verii. Este unul dintre cele mai consumate tipuri de bere, existând fabrici mari care produc beri de acest gen: Heineken, Holsten, Stella Artois, Grolsch, Staropramen sau Pilsner Urquell. Acestea au o culoare aurie și se deosebesc de berile menționate anterior, prin faptul că se caracterizează prin a fi mai light.

Berea Lager

Lagerul este, și el, printre cele mai fabricate tipuri de bere, fiind specific pentru  firme precum Silva, Heineken, Ciuc, Timișoreana sau Bergenbier. Lager se aseamănă cu Pilsner la aspect, dar Lagerul are un gust mai puternic de hamei.

Tags: , ,
  1. […] despre tipurile de bere pe care le-am menționat mai sus (IPA, Pale Ale, Black IPA), puteți accesa micuțul nostru dicționar. Nu uita că, dacă ai sugestii, ni le poți adresa de pe pagina de contact sau printr-un mesaj pe […]

Leave a Reply